Lord of the flies - Golding, William, 1911-1993 (Faber and Faber, 2011)
Román zasazený do utopického rámce a do blíže neurčené budoucnosti je varujícím podobenstvím o boji dobra a zla v lidské povaze. Vypravuje mrazivě alegorický příběh skupiny chlapců, ztroskotavších na pustém ostrově.
Keywords: Nobelova cena za literaturu; anglické romány; English fiction