Československé knihovnictví : poslání a organizace - Cejpek, Jiří, 1928-2005 (Státní pedagogické nakladatelství, 1967)
Do jednotlivých kapitol byly začleněny změny, ke kterým došlo v době od 1. vydání knihy v r. 1965. Zároveň byla připojena nová kapitola zabývající se otázkami vztahů mezi knihovnictvím, bibliografií a vědeckými informacemi.
Keywords: knihovnictví -- Československo; dějiny knihovnictví -- Československo; knihovny -- Československo; librarianship -- Czechoslovakia; history of librarianship -- Czechoslovakia; libraries -- Czechoslovakia; učebnice vysokých škol; textbooks (higher)