Československé knihovnictví : poslání a organizace - Cejpek, Jiří, 1928-2005 (Učebnice pro vysoké školy, 1967)
Do jednotlivých kapitol byly začleněny změny, ke kterým došlo v době od 1. vydání knihy v r. 1965. Zároveň byla připojena nová kapitola zabývající se otázkami vztahů mezi knihovnictvím, bibliografií a vědeckými informacemi.