Sex v lidském milování

Americký lékař, psychiatr, psychoterapeut a tvůrce transakční analýzy, sepsal do knihy své přednášky, ve kterých rozebírá psychologii sexu z různých úhlů od historie až po dobovou současnost. Probírá, jakým způsobem provádět sexuální výchovu, zacházet s obcenitou, hovoří o orgasmu i používání a zneu...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Berne, Eric, 1910-1970 (Author)
Other Authors: Tolimat, Rani, 1970- (Translator)
Format: Book
Language: Czech
Published: Praha : Portál, 2017
Edition: Vydání první
Series: Spektrum (Portál)
Subjects:
sex
ISBN: 9788026210894
Physical Description: 247 stran : ilustrace ; 21 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Americký lékař, psychiatr, psychoterapeut a tvůrce transakční analýzy, sepsal do knihy své přednášky, ve kterých rozebírá psychologii sexu z různých úhlů od historie až po dobovou současnost. Probírá, jakým způsobem provádět sexuální výchovu, zacházet s obcenitou, hovoří o orgasmu i používání a zneužívání sexuálních orgánů. S humorným nádechem a bez obalu přibližuje vztah sexuality k náboženství i nejrůznějším odvětvím lidské činnosti, jakými jsou věda, estetika apod. Zabývá se vlivem sexu na zdraví, intimitu, vztahy a manželství. Auto propojil aktuální a nesmrtelné téma s psychologickou transakční analýzou.
Nekonvenční a nadčasová kniha, která je založena na autorových přednáškách z Kalifornské univerzity roku 1966, otevřeně rozebírá sexualitu a vše, co s ní souvisí.
Bibliography: Obsahuje bibliografické odkazy
ISBN: 9788026210894