Řekni to jinak : používejte správná slova ve správný čas - Alasko, Carl (Portál, 2017)
Autor se snaží poradit, jak správně reagovat a komunikovat v nepříjemných a vypjatých situacích: podle něj stačí jen pár jednoduchých slov, nic víc. Uvádí, jak uvážlivě volit slova a jak jednat bez stupňování napětí. Těžištěm publikace je šedesát modelových scénářů z několika zásadních oblastí, jako je navazování vztahu, budování dlouholetého vztahu, vztahy rodičů a dětí či vztahy na pracovišti. Scénáře začínají popisem toho, jak lidé obvykle reagují, následuje rozbor toho, jak se může člověk uprostřed konfliktu zastavit, a návrh, jak by měl komunikovat, aby se neroztočil kolotoč konfliktních reakcí.
Keywords: interpersonální konflikty; interpersonální komunikace; komunikační dovednosti; řešení problémů; interpersonal conflicts; interpersonal communication; communication skills; problem solving; populárně-naučné publikace; popular works