Řekni to jinak : používejte správná slova ve správný čas

Autor se snaží poradit, jak správně reagovat a komunikovat v nepříjemných a vypjatých situacích: podle něj stačí jen pár jednoduchých slov, nic víc. Uvádí, jak uvážlivě volit slova a jak jednat bez stupňování napětí. Těžištěm publikace je šedesát modelových scénářů z několika zásadních oblastí, jako...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Alasko, Carl (Author)
Other Authors: Le Roch, Pavla (Translator)
Format: Book
Language: Czech
Published: Praha : Portál, 2017
Edition: Vydání první
Subjects:
ISBN: 9788026211648
Physical Description: 199 stran ; 20 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Autor se snaží poradit, jak správně reagovat a komunikovat v nepříjemných a vypjatých situacích: podle něj stačí jen pár jednoduchých slov, nic víc. Uvádí, jak uvážlivě volit slova a jak jednat bez stupňování napětí. Těžištěm publikace je šedesát modelových scénářů z několika zásadních oblastí, jako je navazování vztahu, budování dlouholetého vztahu, vztahy rodičů a dětí či vztahy na pracovišti. Scénáře začínají popisem toho, jak lidé obvykle reagují, následuje rozbor toho, jak se může člověk uprostřed konfliktu zastavit, a návrh, jak by měl komunikovat, aby se neroztočil kolotoč konfliktních reakcí.
Příručka se zaměřuje na rychlá a účinná řešení problémů v každodenní komunikaci. Autorem je psychoterapeut s dlouholetou praxí (práce s jednotlivci a páry, které mají potíže vyjadřovat své pocity a myšlenky).
ISBN: 9788026211648