Curing of visible light curing resin based dental composites : doctoral thesis - Haenel, Thomas (Tomas Bata University in Zlín, 2016)
Disertační práce řeší reakční kinetiku a výsledné mechanické vlastnosti fotokompozitů pro dentální aplikace. Cílem disertační práce je popsat a porozumět vytvrzovacího procesu se zaměřením na intenzitu a distribuci záření světelného zdroje a hloubku působení záření. Na základě získaných kinetických parametrů byla vytvořena nová hodnoticí metoda a ověřen teoretický model založený na reakční kinetice.
"Degree programme: P2808 Chemistry and materials technology, 2808V006 Technology of Macromolecular"
Keywords: dentální materiály; kompozitní materiály; vytvrzování; mechanické vlastnosti materiálů; dental materials; composite materials; curing; mechanical properties of materials; doktorské disertace; higher doctoral dissertations