Biologicky aktivní látky mořských a sladkovodních řas = Bioactive compounds of marine and freshwater algae : disertační práce

V současnosti jsou hledány alternativní zdroje výživy jak pro lidskou populaci, tak i pro hospodářská zvířata a velmi perspektivně se jeví řasy. Řasy jsou v dnešní době označovány za funkční potraviny. To znamená, že vyjma výživové hodnoty vykazují vybrané látky i zdraví prospěšné účinky. Je ale nut...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Vávra Ambrožová, Jarmila, 1985- (Dissertant)
Other Authors: Fišera, Miroslav (Thesis advisor)
Format: Manuscript
Language: Czech
Published: Zlín : Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2016
Series: Doctoral thesis
Subjects:
Physical Description: 121 stran : ilustrace ; 25 cm

Cover

LEADER 03370ntm a2200601 i 4500
001 87438
003 CZ ZlUTB
005 20240830160201.0
007 ta
008 170323s2016 xr ad f m 000 0 cze d
040 |a ZLD002  |b cze  |e rda 
072 7 |a 664  |x Potravinářský průmysl  |2 Konspekt  |9 19 
080 |a 582.261/.279(26)  |2 MRF 
080 |a 582.261/.279(28)  |2 MRF 
080 |a 577.1  |2 MRF 
080 |a 663/664:54  |2 MRF 
080 |a 664:631.57  |2 MRF 
080 |a 613.26  |2 MRF 
080 |a (043.3)378.245  |2 MRF 
100 1 |a Vávra Ambrožová, Jarmila,  |d 1985-  |7 ola2017957856  |4 dis 
245 1 0 |a Biologicky aktivní látky mořských a sladkovodních řas =  |b Bioactive compounds of marine and freshwater algae : disertační práce /  |c autor Jarmila Vávra Ambrožová; školitel Miroslav Fišera 
246 3 1 |a Bioactive compounds of marine and freshwater algae 
264 1 |a Zlín :  |b Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně,  |c 2016 
300 |a 121 stran :  |b ilustrace ;  |c 25 cm 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
490 1 |a Doctoral thesis 
500 |a "Studijní program: P2901 Chemie a technologie potravin, studijní obor:2901V013 Technologie potravin" 
502 |a Disertace (PhD.)--Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická, 2016 
504 |a Obsahuje bibliografii 
520 2 |a V současnosti jsou hledány alternativní zdroje výživy jak pro lidskou populaci, tak i pro hospodářská zvířata a velmi perspektivně se jeví řasy. Řasy jsou v dnešní době označovány za funkční potraviny. To znamená, že vyjma výživové hodnoty vykazují vybrané látky i zdraví prospěšné účinky. Je ale nutné zjistit, zda i komerčně dostupné produkty z řas a sinic obsahují dostatečné množství vybraných biologicky aktivních látek jako je tomu u řas čerstvých. Doktorská práce sleduje stanovení vybraných biologicky aktivních látek sladkovodních a mořských řas s cílem zjistit jejich chemické složení. Po provedení veškerých analýz budou vybrány vhodné druhy sladkovodních a mořských řas dle jejich možného použití pro potravinářské účely. 
650 0 7 |a mořské řasy  |7 ph207037  |2 czenas 
650 0 7 |a sladkovodní řasy  |7 ph959405  |2 czenas 
650 0 7 |a biologicky aktivní látky  |7 ph137380  |2 czenas 
650 0 7 |a potravinářská chemie  |7 ph115834  |2 czenas 
650 0 7 |a potraviny rostlinného původu  |7 ph114415  |2 czenas 
650 0 9 |a seaweeds  |2 eczenas 
650 0 9 |a freshwater algae  |2 eczenas 
650 0 9 |a bioactive compounds  |2 eczenas 
650 0 9 |a food chemistry  |2 eczenas 
650 0 9 |a food of vegetable origin  |2 eczenas 
655 7 |a doktorské disertace  |2 czenas 
655 9 |a higher doctoral dissertations  |2 eczenas 
700 1 |a Fišera, Miroslav  |7 xx0074796  |4 ths 
710 2 |a Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně.  |b Technologická fakulta  |7 kn20010709223  |4 dgg 
810 2 |a Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně.  |t Disertační práce 
856 4 1 |u http://hdl.handle.net/10563/39395  |y Online verze 
910 |a ZLD002 
992 |a BK  |c vs 
999 |c 87438  |d 87438 
993 |x NEPOSILAT  |y VSKP 
952 |0 0  |1 0  |4 0  |6 KVÁVRA_AMBROŽOVÁJ  |7 0  |8 MANUS  |9 142966  |a UTBZL  |b UTBZL  |c 001  |d 2017-03-24  |o K/VÁVRA AMBROŽOVÁ,J.  |p 420010169532  |r 2019-08-26  |w 2019-08-26  |x N:povinný výtisk;  |y 12