Biologicky aktivní látky mořských a sladkovodních řas = Bioactive compounds of marine and freshwater algae : disertační práce

V současnosti jsou hledány alternativní zdroje výživy jak pro lidskou populaci, tak i pro hospodářská zvířata a velmi perspektivně se jeví řasy. Řasy jsou v dnešní době označovány za funkční potraviny. To znamená, že vyjma výživové hodnoty vykazují vybrané látky i zdraví prospěšné účinky. Je ale nut...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author Vávra Ambrožová, Jarmila, 1985- (Dissertant)
Other Authors Fišera, Miroslav (Thesis advisor)
Format Book
LanguageCzech
Published Zlín : Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2016
SeriesDoctoral thesis
Subjects
Online AccessOnline verze
Physical Description121 stran : ilustrace ; 25 cm

Cover

More Information
Summary:V současnosti jsou hledány alternativní zdroje výživy jak pro lidskou populaci, tak i pro hospodářská zvířata a velmi perspektivně se jeví řasy. Řasy jsou v dnešní době označovány za funkční potraviny. To znamená, že vyjma výživové hodnoty vykazují vybrané látky i zdraví prospěšné účinky. Je ale nutné zjistit, zda i komerčně dostupné produkty z řas a sinic obsahují dostatečné množství vybraných biologicky aktivních látek jako je tomu u řas čerstvých. Doktorská práce sleduje stanovení vybraných biologicky aktivních látek sladkovodních a mořských řas s cílem zjistit jejich chemické složení. Po provedení veškerých analýz budou vybrány vhodné druhy sladkovodních a mořských řas dle jejich možného použití pro potravinářské účely.
Item Description:"Studijní program: P2901 Chemie a technologie potravin, studijní obor:2901V013 Technologie potravin"
Bibliography:Obsahuje bibliografii
Physical Description:121 stran : ilustrace ; 25 cm