Mikropáskové antény na bázi elektricky vodivých nanočástic = Microstrip antennas based od electrically conductive nanoparticles : disertační práce - Matyáš, Jiří
Tato disertační práce se zabývá využitím elektricky vodivých nanomateriálů ke konstrukci pasivních mikropáskových antén. Práce rovněž klade důraz na softwarové simulace experimentálních anténních konstrukcí v prostředí CST Microwave Studio. První část disertační práce popisuje antény jakožto základní prvky komunikačních zařízení a vymezuje základní terminologii v dané oblasti s důrazem na nezbytný matematický aparát. V experimentální části disertační práce jsou popsány dosavadní experimenty autora s anténami na bázi elektricky vodivých nanočástic. V následujících částech disertační práce jsou představeny konkrétní anténní konstrukce a výsledky ze simulací i měření experimentálních antén.
Studijní program: Inženýrská informatika, studijní obor : Inženýrská informatika
Keywords: mikropáskové antény; microstrip antennas; antény; bezdrátové komunikační technologie; elektrická vodivost; nanočástice; antennas; wireless communication technology; electric conductivity; nanoparticles; doktorské disertace; higher doctoral dissertations