Řízení úvěrového rizika SME v komerční bance = Credit risk management of SME in commercial bank : disertační práce - Hlawiczka, Roman (Doctoral thesis summary, 2016)
Hlavním cílem disertační práce bylo vytvoření návrhu inovovaného modelu úvěrového procesu komerční banky ve vztahu k segmentu SME. Disertační práce zkoumá významné souvislosti úvěrového procesu ve vztahu k segmentu SME s možností jeho zkvalitnění v kontextu potenciálního růstu finanční výkonnosti komerční banky a ekonomického růstu SME. Je analyzován proces řízení úvěrového rizika malých a středních podniků a prezentována vlastní metodologie tvorby interního ratingového modelu na bázi zvolených matematicko-statistických metod a otestována kvalita interního ratingového modelu. V práci je představena inovovaná komplexní metodika úvěrového procesu v segmentu SME.