Frekvenční a amplitudová analýza signálu - Identifikace krátkodobého impulsního poškození v audio datech = Signal frequency and amplitude analysis - The identification of short-term impulse-related damage in audio files : disertační práce - Slovák, Dalibor, 1978-
ráce se zabývá identifikací krátkodobých impulsních poškození v audio datech (záznamech). Jejím cílem je provést identifikaci krátkodobých impulsních poškození, která jsou nežádoucí součástí zpracovávaných audio dat. V rámci dalšího vývoje, který není součástí této disertační práce, budou zpracovány možnosti, jak tato nežádoucí krátkodobá impulsní poškození odstranit. Vzniklá softwarová aplikace (soubor softwarových rozhraní) prostřednictvím několika identifikačních metod bude provádět analýzu audio dat způsobem, které snad bude jen málo zpochybnitelný a naopak potvrdí domněnky, že v analyzovaných audio souborech se vyskytuje krátkodobé impulsní poškození. Aplikace je zamýšlena jako výchozí, podpůrný analyzační softwarový prostředek pro pracovníky a zvukové mistry Českého rozhlasu. Měl by sloužit pro podporu kontroly audio dat, která jsou připravována na základě programových požadavků dalších oddělení pro vysílání jednotlivých rozhlasových stanic Českého rozhlasu. Tato práce je součástí kooperace mezi Ústavem Počítačových a Komunikačních Systémů Fakulty Aplikované Informatiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně a fonotéky Českého rozhlasu se sídlem v Praze. prostřednictvím několika identifikačních metod bude provádět analýzu audio dat způsobem, které snad bude jen málo zpochybnitelný a naopak potvrdí domněnky, že v analyzovaných audio souborech se vyskytuje krátkodobé impulsní poškození. Aplikace je zamýšlena jako výchozí, podpůrný analyzační softwarový prostředek pro pracovníky a zvukové mistry Českého rozhlasu. Měl by sloužit pro podporu kontroly audio dat, která jsou připravována na základě programových požadavků dalších oddělení pro vysílání jednotlivých rozhlasových stanic Českého rozhlasu.
"Studijní program: Inženýrská informatika, studijní obor: Inženýrská informatika"
Keywords: audiotechnika; radioelektronické obvody; zvukové signály; počítačové zpracování zvuku; audiotechnology; radioelectronic circuits; acoustic signals; computer sound processing; doktorské disertace; higher doctoral dissertations