Chrám Matky Boží v Paříži = Notre-Dame de Paris - Konvičková, Lucie (Edika, 2017)
Barvitý kriticko-realistický román s romantickými motivy, jenž na dramatickém příběhu znetvořeného zvoníka Quasimoda, krásné cikánky Esmeraldy, pokryteckého kněze Frolla a řady dalších postav vykresluje detailní obraz Paříže 15. století, je tu krátce převyprávěn do velmi jednoduchého jazyka, srozumitelného začínajícím francouzštinářům, a zrcadlově doplněn českým překladem. Text na rozdíl od většiny ostatních titulů této edice nedoplňují žádná cvičení či slovník, pouze odkaz na webovou stránku, z níž si zájemci mohou stáhnout MP3 nahrávku francouzského textu.
Keywords: francouzština; zjednodušená četba; French language; simplified reading; jazyková úroveň A1 -- jazyková úroveň A2; francouzské romány; dvojjazyčná vydání; učební texty; jazykové učebnice, texty, příručky (A); French fiction; bilingual editions; educational texts; language textbooks, texts, handbooks (A)