Podpora podnikání a inovací v rámci strategického plánování regionálního rozvoje = Support of business and innovations in strategic planning of regional development : disertační práce - Grebeníček, Pavel, 1979- (Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2016)
Disertační práce se zabývá problematikou podpory podnikání a inovací v rámci strategického plánování regionálního rozvoje. Hlavním cílem disertační práce je navržení metodiky pro hodnocení podpory podnikání a inovací v rámci strategického plánování regionálního rozvoje s tím, že zvláštní pozornost je věnována vazbám tohoto plánování na rozpočtový proces plánujících subjektů. Metodika je v rámci zpracování disertační práce ověřována pro regionální (krajskou) úroveň území České republiky. Disertační práce se snaží přispět jak k dalšímu teoretickému rozpracování výše uvedené problematiky, tak i ke zkvalitnění praktických postupů využívaných v rámci strategického plánování regionálního rozvoje českou veřejnou správou zejména na regionální krajské úrovni.
"Studijní program: P6208 Ekonomika a management, studijní obor: 6208V038 Management a ekonomika"
Keywords: regionální politika -- Česko; regionální rozvoj -- Česko; strategický management -- Česko; podpora podnikání -- Česko; inovační podnikání -- Česko; regional policy -- Czechia; regional development -- Czechia; strategic planning -- Czechia; industrial promotion -- Czechia; innovative business -- Czechia; disertace; dissertations