Dějiny Střední Ameriky - Křížová, Markéta, 1974- (Dějiny států, 2016)
Práce sleduje nejstarší období středoamerických dějin, ovládnutí této oblasti koloniálními mocnostmi (Španělsko, Anglie), průběh boje za nezávislost a vznik samostatných středoamerických zemí, vývoj v regionu během 20. století, kdy v této části amerického kontinentu docházelo k častým státním převratům a občanským válkám, a nakonec současné politické poměry. Pozornost je rovněž věnována vývoji vztahů českých zemích se Střední Amerikou. Nechybí chronologie nejdůležitějších historických událostí, přehled hlav středoamerických států a slovník zkratek.