Albín Polášek : strůjce svého osudu : život a dílo Albína Poláška - Klučka, Jiří, 1939- (Muzejní a vlastivědná společnost, 2001)
Monografie věnovaná životním osudům a tvorbě sochaře Albína Poláška, autora sochy boha Radegasta na Radhošti. Polášek odešel roku 1901 do Spojených států, kde vystudoval sochařství a dosáhl značného věhlasu. Úvodní studie a fotografie.
Německé a anglické resumé
Keywords: Polášek, Albín, -- 1879-1965; 19.-20. století; 20. století; sochaři -- Česko -- 19.-20. stol.; sochaři -- Spojené státy americké -- 19.-20. stol.; americké sochařství -- 20. stol.; moderní sochařství -- Spojené státy americké; Sculpture, Modern -- 20th century -- United States; Sculptors -- Czechia; Sculptors -- United States; Sculpture, American; obrazové publikace; monografie