Albín Polášek : strůjce svého osudu : život a dílo Albína Poláška - Klučka, Jiří, 1939- (Profily, 2001)
Monografie věnovaná životním osudům a tvorbě sochaře Albína Poláška, autora sochy boha Radegasta na Radhošti. Polášek odešel roku 1901 do Spojených států, kde vystudoval sochařství a dosáhl značného věhlasu. Úvodní studie a fotografie.