Bůh a stát : Knutogermánská říše a sociální revoluce II - Bakunin, Michail Aleksandrovič, 1814-1876 (Herrmann & synové, 2014)
Michail Bakunin, ruský filozof, revolucionář a anarchista, představil ve svém nejznámějším textu nazvaném Bůh a stát výklad společenského vývoje, podle nějž člověk překonává stadium zvířete a božského otroctví díky své schopnosti vzpoury.
Přeloženo z francouzštiny s přihlédnutím k anglickému a ruskému vydání
Vydáno ve spolupráci s Nakladatelstvím ČSAF v Praze
Keywords: 19. století; anarchismus; anarchismus -- filozofické aspekty; ateismus; náboženství a politika; sociální revoluce; anarchism; atheism; religion and politics; social revolutions; pojednání; essays