Portrét v renesančním malířství v českých zemích : jeho ikonografie a funkce ve šlechtické reprezentaci - Kubíková, Blanka, 1970- (Národní galerie, 2016)
Monografie podává ucelený pohled na portrétní malířství v českých zemích, a to na příkladu čtyř vybraných šlechtických souborů z období 16. a počátku 17. stol. Zabývá se ikonografií portrétu a funkcí podobizny ve šlechtické reprezentaci.
Keywords: 16. století; evropské malířství -- 16. století; portrétní malířství -- Evropa -- 16. století; renesanční malířství -- Evropa; rodové portrétní galerie -- Česko; šlechtické rody -- Česko -- 16. století; panovnické dynastie -- Evropa -- 16. století; portréty; ikonografie; European painting -- 16th century; portrait painting -- Europe -- 16th century; renaissance painting -- Europe; noble portrait galleries -- Czechia; house of nobility -- Czechia -- 16th century; royal houses -- Europe -- 16th century; portraits; iconography; monografie; monographs