Portrét v renesančním malířství v českých zemích : jeho ikonografie a funkce ve šlechtické reprezentaci - Kubíková, Blanka, 1970- (Národní galerie, 2016)
Monografie podává ucelený pohled na portrétní malířství v českých zemích, a to na příkladu čtyř vybraných šlechtických souborů z období 16. a počátku 17. stol. Zabývá se ikonografií portrétu a funkcí podobizny ve šlechtické reprezentaci.