Osobnosti Lidových novin : životní příběhy lidí, kteří vytvářeli nejstarší český deník (1893-1989) - Zídek, Petr, 1971-; Hazdra, Zdeněk, 1983- (Knižní klub, 2014)
Mezi lidmi, kteří pomáhali utvářet podobu Lidových novin, najdeme vedle excelentních novinářů i významné spisovatele nebo zajímavé výtvarníky, vedle osobností všeobecně známých se v knížce setkáme i s postavami, na které si dnes vzpomene jen málokdo. Životopisy (většinou v rozsahu 4-6 stran) připomínají přínos daného novináře/novinářky pro LN, ale dotýkají se v širší rovině i jejich významu pro českou kulturu jako takovou; knížka zároveň vypráví příběh Lidových novin - od jejich založení Adolfem Stránským v roce 1893 až po jejich obnovení roku 1987. Texty doplňují černobílé fotografie (portréty prezentovaných osobností).
Údaje o původcích v tiráži: Zdeněk Hazdra ... et al.
Keywords: Lidové noviny; 19.-20. století; 1893-1989; novináři -- Česko -- 19.-20. století; publicisté -- Česko -- 19.-20. století; journalists -- Czechia -- 19th-20th centuries; publicists -- Czechia -- 19th-20th centuries; medailony; biographical portraits