Tvorba jako způsob poznávání - Slavík, Jan, 1953-; Chrz, Vladimír, 1960-; Štech, Stanislav, 1954- (Karolinum, 2013)
Text vychází z pojetí tvorby jakožto artikulace či formulace díla, které má obsah. Zvláštní zřetel k obsahu tvorby a k možnostem jeho efektivní a působivé formulace v určitém výkladovém kontextu přináší podstatnou změnu hlediska.
Keywords: kreativita -- teorie; kreativita -- pedagogické aspekty; tvůrčí práce; tvůrčí myšlení; poznávání; didaktika; creative ability -- theory; creative ability -- educational aspects; creative work; creative thinking; cognition; teaching; kolektivní monografie; collective monographs