Picassův svět - Finlay, John (Slovart, 2015)
Bohatě ilustrovaný průvodce tvorbou jednoho z nejpozoruhodnějších výtvarníků moderní doby. Autor sleduje kořeny Picassovy tvorby, jeho zásadní přínos ke vzniku kubismu i vztah k dalším výtvarným směrům 20. století (realismus, surrealismus, klasicismus). Vedle ukázek z Picassova malířského a sochařského díla obsahuje knížka množství dokumentárního materiálu (dopisy, fotografie přátel či míst, která jsou s osobou geniálního a všestranného umělce spojena).
Obálkový podnázev: ilustrovaná historie života a díla Pabla Picassa
Keywords: Picasso, Pablo, -- 1881-1973; 1881-1973; 19.-20. století; 20. století; výtvarní umělci -- Španělsko -- 19.-20. století; výtvarní umělci -- Francie -- 20. století; španělské výtvarné umění -- 19.-20. století; francouzské výtvarné umění -- 20. století; moderní umění -- Španělsko; moderní umění -- Francie; artists -- Spain -- 19th-20th centuries; artists -- France -- 20th century; Spanish art -- 19th-20th centuries; French art -- 20th century; modern art -- Spain; modern art -- France; monografie; obrazové publikace; monographs; pictorial works