Dětské infekční nemoci - Bartošová, Drahomíra, 1944-2012 (Trendy soudobé pediatrie, 2003)
Monografie se zabývá akutní dětskou infektologií a poskytuje řadu cenných informací, jak rychleji dospět k diagnoze a optimální terapii.