Česká teorie - Gvoždiak, Vít, 1983-; Kursová, Barbora; Špačková, Michaela; Varjassyová, Ivana, 1963-; Vytlačilová, Pavla, 1989-; Zaoralová, Alena, 1990-; Bernard, Jan, 1948-; Cír, Jaroslav, 1966-; Čermák, František, 1940-; Češka, Jakub, 1971-; Fišerová, Michaela, 1980-; Doležel, Lubomír, 1922-2017; et al. (Univerzita Palackého v Olomouci, 2016)
Publikace nabízí stručné shrnutí zhruba osmdesáti let vývoje moderní české sémiotiky. V druhé část obsahuje sedmnáct rozhovorů s významnými autoritami oboru, třetí část přináší stručný nástin bibliografie české sémiotiky.