Lacrimae rerum : Kieślowski, Hitchcock, Tarkovskij, Lynch - Žižek, Slavoj, 1949- (NAMU, 2015)
Kniha obsahuje množství filmových analýz kontroverzního slovinského kulturního teoretika a kritika Slavoje Žižka, které pojednávají o zásadních dílech a tvůrcích světové kinematografie.
Keywords: film -- filozofické aspekty; filmy; filmová kritika; interpretace uměleckého díla; film -- philosophical aspects; films; film criticism; art interpretation; sborníky; collections of works