Rodina v zájmu státu : populační růst a instituce manželství v českých zemích 1918-1989 - Rákosník, Jakub, 1977-; Šustrová, Radka, 1986- (Knižnice Dějin a současnosti, 2016)
Kniha tematizuje rodinu jako základní prvek společnosti a objekt zájmu státu na poli sociálního inženýrství.