Syrová strava jako životní styl : filozofie a výživa na pozadí syrové a živé stravy

Příručka celkového životního stylu pro konzumenty syrové stravy - vitariány.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author Russo, Ruthann (Author)
Format Book
LanguageCzech
Published Olomouc : Fontána, c2012
EditionVyd. 1
Subjects
ISBN9788073366865
Physical Description262 s. ; 21 cm

Cover

More Information
Summary:Příručka celkového životního stylu pro konzumenty syrové stravy - vitariány.
Syrovými potravinami jsou míněny všechny potraviny, které se pěstují a poté jedí v nevařené formě. Taková strava je organická, nezpracovaná, nepasterizovaná a nekonzervovaná. Důvodem vhodnosti požívání syrové stravy je přítomnost enzymů, které se ničí při teplotě 45°C: do této teploty lze potravu upravovat, aniž by se stala nesyrovou. Enzymy jsou nezbytné pro zažívání a pokud jich má tělo dostatek, proces zažívání je mnohem účinnější. Základem jídelníčku vitariánů je čerstvá zelenina a ovoce, ořechy a semena, bylinky. Vedlejším produktem vitariánského životního stylu je dle autorky zlepšení zdraví. Pro vitariány je také důležité duchovno: meditace, jóga, půst, nezbytné jsou fyzické aktivity. Etika vitariánství vychází z principů míru a nenásilí, přívětivosti a šetrnosti k Zemi.
Item Description:Terminologický slovník
Bibliography:Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
ISBN:9788073366865
Physical Description:262 s. ; 21 cm