Zásaditý doktor : zásaditá strava - cílená pomoc při nejčastějších druzích onemocnění - Lohmann, Maria (ANAG, 2014)
Autorka v úvodu vysvětluje, jak je zásaditá strava spolehlivá a jednoduchá metoda, která účinně a trvale zbaví tělo potíží. Nabízí návrh vysoce bazické stravy jako program k neutralizaci i k trvalému přeladění organismu - sedmidenní intenzivní odkyselení. Následuje cíleně zásaditá strava při konkrétních potížích. V závěru je uvedeno několik zásaditých kuchařských receptů.