Elementární fyzika pevných látek - Kraus, Ivo, 1936-; Fiala, Jaroslav, 1940- (České vysoké učení technické v Praze, 2016)
Zjednodušený výklad obsahuje běžně známé závěry kvantové teorie a statistické fyziky. První části kapitol jsou určeny začínajícím studentům bakalářského studia, pro pokročilejší je základní text rozšířen o Dodatky.
Keywords: fyzika pevných látek; solid state physics; učebnice vysokých škol; textbooks (higher)