Kniha o všech dietách : ty, které fungují, ty, které jsou nebezpečné, ta, kterou potřebujete - Sabatier, Patrick Pierre (Motto, 2013)
Dieta Atkinsonova, paleolitická, filmových hvězd, tukožroutská, kliniky Mayo, Victorie Principalové, Jane Fondové, podle krevních skupin, astrologická, makrobiotická ad. Jak autor sám zmiňuje, většina z těchto diet funguje, pokud se posuzuje jejich účinnost pouze na základě úbytku váhy. Některé lze dodržovat maximálně týden, jinak hrozí poškození zdraví. Návrat k normálnímu stravování většinou vede k návratu váhy do původního stavu, či dokonce k navýšení. Nejlepší dieta je ta, která vede k trvalému zachování váhy, a to bez zásadní změny stravovacích návyků nejde.
Keywords: obezita; dietologie; redukční diety; redukce tělesné hmotnosti; zdravá výživa; hygiena výživy; prevence onemocnění; obesity; dietology; reducing diets; weight loss; healthy eating; nutrition hygiene; prevention of diseases; populárně-naučné publikace; popular works