Osamělost, aneb, Kolik máte přátel na facebooku - Beastess (Grada, 2016)
Autorka nastiňuje různé druhy osamělosti, které během své praxe poznala, i to, co lidem případně pomohlo se s nimi vyrovnat. Hlavní součástí knihy je příběh jedné velmi osamělé třígenerační rodiny, v průběhu textu se k němu vrací jako k modelovému příkladu. Situace každého člena rodiny se mění vlivem společenských událostí i technologického pokroku (rok 1948, 1989, sociální sítě). Probírá psychologické a vědecké poznatky, které s osamělostí souvisí. Zabývá se též tématem internetu a sociálních sítí a zamýšlí se nad tím, kdy v osamělosti pomáhají a kdy spíše škodí.
Keywords: osamělost; moderní společnost; internetová komunikace; loneliness; modern society; Internet communication; příručky; handbooks and manuals