Dějiny psychologie - Hunt, Morton M., 1920-2016 (Portál, 2015)
Autor svoje dějiny psychologie koncipuje jako výčet psychologů, protopsychologů a učenců, kteří svým bádáním přispěli ke konstituování zmíněného vědního oboru. Fakta jsou psána srozumitelným jazykem, vhodným i pro běžného laika. Text oživují a zpestřují údaje a historky ze života jednotlivých osobností. Kniha nemá sloužit jako strohá učebnice, ale spíše jako zábavné a zároveň poučné vyprávění o dějinách psychologie, určené pro nejširší veřejnost.
Keywords: dějiny psychologie; history of psychology; přehledy; surveys