Rozbouřený mozek : dospívání, teenageři a jejich výchova - Siegel, Daniel J., 1957- (Stanislav Juhaňák - Triton, 2016)
Nepovažuje dospívání za problém, který je potřeba vyřešit, ani za náročnou vývojovou fázi, kterou je nutné přetrpět. Vysvětluje, že dospívání je obdobím nesmírné kreativity a mnoha možností. Na základě nejnovějších poznatků o mozku a jeho vývoji nabízí rodičům i "puberťákům" účinné nástroje pro rozvoj osobnosti a individuálních schopností, pro celkové zklidnění a soustředění a také pro lepší pochopení sebe samých i svého okolí. Tento návod, jak zachovat dobré vztahy mezi rodiči a dětmi a žít i nadále spokojeným životem, nepochybně využije každá rodina. Nakladatelská anotace.