Nesmíš si povšimnout : variace na téma ráje : realita dětství a dogmata psychoanalýzy - Miller, Alice, 1923-2010 (Stanislav Juhaňák - Triton, 2016)
Nesmíš si povšimnout - nesmíš si uvědomit, co se ti kdysi přihodilo a co dál nevědomky opakuješ. Psycholožka Alice Millerová tento mlčky předávaný příkaz přirovnává k náboženským přikázáním, o nichž se přece také nediskutuje...
Keywords: dětství -- psychoanalytické aspekty; psychická traumata; psychoterapie; psychoanalýza; polemiky; childhood -- psychoanalytical aspects; psychic trauma; psychotherapy; psychoanalysis; polemics; studie; studies