Hledání souvislostí : eseje z komparativních dějin Evropy - Hroch, Miroslav, 1932- (Sociologické nakladatelství (SLON), 2016)
Eseje věnované různým problémům evropských komparativních dějin v období novověku a 20. století.
Keywords: 16.-20. století; národy; nacionalismus; evropanství; komparativní výzkum; nations; nationalism; European identity; comparative research; Evropa -- dějiny -- 16.-20. století; Europe -- history -- 16th-20th centuries; eseje; monografie; essays; monographs