Úvod do optimalizace - Dupačová, Jitka, 1939-2016; Lachout, Petr, 1958- (Matfyzpress, 2011)
Základy optimalizačních postupů, zejména teorie lineárního a nelineárního programování. Pro bakalářské studium na MFF UK.