Úvahy o urgentní medicíně - Šeblová, Jana, 1957- (Mladá fronta, 2015)
Knížka esejů a úvah si klade za cíl přiblížit čtenářům tento dynamický a mnohotvárný, avšak zatím poměrně neznámý obor medicíny.
Keywords: urgentní medicína; akutní stavy; lékař a pacient; kazuistiky (lékařství); emergency medicine; acute states; physician and patient; casuistics; pojednání; essays