Abstrakce : Čechy mezi centry modernity 1918-1950 : nejen o vztazích volného a užitého umění - Rousová, Hana, 1944- (Arbor vitae societas ; Vysoká škola uměleckoprůmyslová, 2015)
Monografie zkoumá interaktivní vztahy mezi volným a užitým uměním v období let 1918-50. Autorka se zaměřila zejména na vliv malířské abstrakce na soudobé užité umění, věnuje se jak evropskému umění, tak umění, které vzniklo v prostoru Českých zemí.
Keywords: 1918-1950; 20. století; modernismus (umění) -- Evropa; modernismus (umění) -- Česko; kulturní vlivy (západní) -- Česko -- 20. století; kulturní vlivy (ruské) -- Česko -- 20. století; užité umění -- Evropa -- 20. století; design -- Evropa -- 20. století; abstraktní umění -- Evropa; modernism (art) -- Europe; modernism (art) -- Czechia; culture's influence (Western) -- Czechia -- 20th century; culture's influence (Russian) -- Czechia -- 20th century; applied arts -- Europe -- 20th century; design -- Europe -- 20th century; abstract art -- Europe; monografie; monographs