Materiální základy životního prostředí - Kasalický, Václav, 1921- (Státní nakladatelství technické literatury, 1975)
Monografie, věnovaná aktuálním otázkám ochrany přírody a přírodního prostředí, vychází z nutnosti vědeckého řízení a plánování života na Zemi v globálním měřítku. Konfrontuje československé problémy životního prostředí s obdobnými problémy světovými a evropskými, analyzuje vztahy jednotlivých prvků životního prostředí a nastiňuje směry řešení nejzávážnějších problémů životního prostředí vytvářeného cílevědomou lidskou činností.
2200 výt.
Obálka a vazba: Josef Týfa
Keywords: člověk a životní prostředí; urbanizace; životní prostředí; ochrana životního prostředí; monografie; učebnice vysokých škol