Harmonicky myslet a slyšet - Tichý, Vladimír, 1946- (Nakladatelství Akademie múzických umění, 2011)
Nejde o klasickou učebnicí harmonie a tato kniha rozhodně není určena samoukům. Je míněna spíše jako přehled učiva, který zahrnuje klasickou harmonii i harmonii 20. století. Učivo je rozděleno do 25 lekcí, z nichž každá lekce přináší systematický výklad určitého okruhu problémů a k němu pak úlohy k procvičování. V úvodu knihy sám autor doporučuje a radí, jak pracovat s textem učebnice. V závěru uvádí nezbytný seznam literatury, z kterého je možno při dalším studiu čerpat.
Keywords: hudební harmonie; studium a výuka; harmony; study and teaching; příručky; textbooks (higher); handbooks and manuals