Sex a represe v divošské společnosti - Malinowski, Bronisław, 1884-1942 (Sociologické nakladatelství, 2007)
Antropologická studie z roku 1927 popisuje rozdílnost melanéské a evropské kultury, která se výrazně projevuje v přístupu k sexualitě, represích a komplexech.
Přeloženo z angličtiny
Vydáno ve spolupráci s Cargo Publishers
Keywords: přírodní národy; sociální antropologie; kulturní antropologie; partnerské vztahy; rodičovství; rodina; sexualita; native peoples; social anthropology; cultural anthropology; partner relationships; parenting; family; sexuality; studie; studies