Sto slavných děl klasické hudby : padesát nejslavnějších skladatelů - Valden, Milan, 1973- (Mladá fronta, 2013)
Průvodce světovou hudbou popularizuje skladby ze světa klasické hudby napříč žánry. Symfonická, operní, orchestrální i vokálně orchestrální a komorní díla a koncerty jsou vybrány z tvorby padesáti vynikajících skladatelů pěti století.
Terminologický slovník
Chronologický přehled
Keywords: 17.-20. století; vážná hudba; hudební díla -- 17.-20. století; hudební skladatelé -- 17.-20. století; classical music; musical works -- 17th-20th centuries; composers -- 17th-20th centuries; přehledy; surveys