Sto slavných děl klasické hudby : padesát nejslavnějších skladatelů - Valden, Milan, 1973- (Mladá fronta, 2013)
Průvodce světovou hudbou popularizuje skladby ze světa klasické hudby napříč žánry. Symfonická, operní, orchestrální i vokálně orchestrální a komorní díla a koncerty jsou vybrány z tvorby padesáti vynikajících skladatelů pěti století.