Jak prokouknout druhé lidi : příručka bývalého experta FBI - Navarro, Joe, 1953-; Karlins, Marvin, 1941- (Grada, 2010)
Autor knihy se věnuje oboru neverbální komunikace z mnoha pohledů - zkoumání výrazů obličeje, gest, tělesných pohybů (kinezika), vzájemných vzdáleností mezi lidmi (proxemika), dotyků (haptika), držení těla i výběr oblečení. Z tohoto zkoumání pak usuzuje na to, co si lidé myslí, jak hodlají jednat a zda jejich výroky jsou pravdivé. Text také poukazuje na rozhodující roli limbického systému lidského mozku při efektivním porozumění a využití neverbálních signálů.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: nonverbální komunikace; nonverbal communication; příručky; handbooks and manuals