Sociologické hledání sebe sama - Bourdieu, Pierre, 1930-2002 (Doplněk, 2012)
Nabízí nejobjektivnější pohled na nejsubjektivnější otázky svého odborného i soukromého života. Vymezuje se vůči předchůdcům a současníkům, vysvětluje své vědecké postoje i jejich kořeny. Věří, že i tím dokáže uniknout redukované interpretaci svých děl a umožní čtenářům poznat ve svých zkušenostech, otázkách, obtížích i otázky jejich a vyvodit z té realistické identifikace prostředky, které jim umožní "trochu lépe žít a dělat to, co žijí a dělají". Nakladatelská anotace.
Keywords: filozofie sociologie; filozofie sociálních věd; philosophy of sociology; philosophy of social sciences; eseje; essays