Eurabia : mýtus nebo realita budoucnosti? - Lhoťan, Lukáš, 1980- (Lukáš Lhoťan, 2015)
Knížka se pokouší o stručnou charakteristiku hlavních rysů islámu, popisuje hlavní rozdíly mezi západní a islámskou civilizací, vysvětluje vztah islámu ke svobodě, věnuje pozornost problému rostoucího počtu muslimů v Evropě, vysvětluje pojem džihád, nepodceňuje riziko islámské hrozby pro Českou republiku a rovněž zpochybňuje názor o ekonomickém přínosu muslimských imigrantů.
Keywords: 21. století; islamizace -- Evropa -- 21. století; islám a společnost -- Evropa -- 21. století; islám a společnost -- Česko -- 21. století; křesťanství a islám -- Evropa -- 21. století; krize (společnost) -- Evropa -- 21. století; islamismus -- 21. století; islamisation -- Europe -- 21st century; Islam and society -- Europe -- 21st century; Islam and society -- Czechia -- 21st century; Christianity and Islam -- Europe -- 21st century; social crisis -- Europe -- 21st century; Islamism -- 21st century; studie; studies