Eurabia : mýtus nebo realita budoucnosti? - Lhoťan, Lukáš, 1980- (Lukáš Lhoťan, 2015)
Knížka se pokouší o stručnou charakteristiku hlavních rysů islámu, popisuje hlavní rozdíly mezi západní a islámskou civilizací, vysvětluje vztah islámu ke svobodě, věnuje pozornost problému rostoucího počtu muslimů v Evropě, vysvětluje pojem džihád, nepodceňuje riziko islámské hrozby pro Českou republiku a rovněž zpochybňuje názor o ekonomickém přínosu muslimských imigrantů.