Příručka pro komunikaci s muslimy

Křesťanská příručka přibližuje učení islámu a dává křesťanům rady pro jejich rozhovory s muslimy. Autorem je švýcarský teolog.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Maurer, Andreas, 1952- (Author)
Other Authors: Kováčová, Jarmila (Translator), Kolařík, Tomáš (Translator), Lasotová, Vladimíra, 1978- (Translator)
Format: Book
Language: Czech
Published: Albrechtice : Křesťanský život ve spolupráci s nakladatelstvím Lukáš Lhoťan ve Pstruží, [2014]
Subjects:
ISBN: 9788071121787
Physical Description: 216 stran : ilustrace, mapy, 1 portrét ; 21 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Křesťanská příručka přibližuje učení islámu a dává křesťanům rady pro jejich rozhovory s muslimy. Autorem je švýcarský teolog.
Záměrem autora je nabídnout křesťanům vhodný způsob, jak navazovat dobré vztahy s muslimy, případně jak je obrátit na křesťanství. V první části je uveden základní přehled o islámu (dějiny islámu, Korán, šarí'a, víra, džihád, islámské skupiny, ženy v islámu atd.). Ve druhé části jsou představeny věroučné rozdíly mezi křesťanstvím a islámem, způsob uvažování muslimů a jejich nejčastější námitky vůči křesťanství. Dále jsou zde navrženy možné odpovědi křesťanů. Třetí část obsahuje praktické rady pro křesťany, jak vést s muslimy rozhovor, jak s nimi budovat dlouhodobě dobré vztahy a jak jim přiblížit evangelium. V textu tabulky s otázkami, které je možno muslimům předkládat, autorovy vlastní příběhy ze setkání s muslimy apod. V závěru slovník arabských a islámských termínů.
Item Description: Chronologický přehled
Terminologický slovník
Bibliography: Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
ISBN: 9788071121787