Hudebně pohybová výchova : metodická příručka pro hudební výchovu ve škole - Kulhánková, Eva (Portál, 2010)
Metodická příručka přináší náměty a návody k tanečnímu ztvárnění písní, které jsou "probírány" ve školách. Kniha postupuje podle jednotlivých ročníků a v části, která je věnovaná druhému stupni je i popis tanců lidových, společenských i některých moderních.